Przepis ze strony : www.mamazone.pl
SKŁADNIKI
2 jajka
1 jabłko
4 łyżki mąki pszennej
1 łyżka cukru pudru
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki cukru waniliowego
garść żurawiny suszonej
1/4 szklanki maślanki
1 jabłko
4 łyżki mąki pszennej
1 łyżka cukru pudru
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki cukru waniliowego
garść żurawiny suszonej
1/4 szklanki maślanki
SPOSÓB WYKONANIA:
Rozdziel białko od żółtka. Białko ubij na sztywną pianę. Do piany dodaj cukier puder, a następnie żółtka. Dolej maślankę i dalej ubijaj. Do masy dodaj mąkę, wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.
Na koniec kiedy masa będzie już gładka dołóż utarte na tarce z dużymi otworami jabłka i przesiekaną nożem żurawinę. Smaż na małym ogniu mniej więcej 3 minuty z każdej strony. Możesz podawać posypane cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz